Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A hot dog szó hallatán a magyaroknak vagy az IKEÁ-s 200 forintos gyorskajája, vagy a strandon kapható zsúrkocsis verzió jut eszébe, ám a streed food láz magával hozta a hot dog teljes megreformálását, újragondolását. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

Ha egy idegen bolygó lakójának kellene elmagyaráznom, mi is az a hot dog, akkor mindenképp a Bazilikához közeli Hot Dog Cold Beerbe vinném, mert itt lehet a legérzékletesebben definiálni, hogyan lehet “isteni eledel” ez a gyorskaja.

“Amikor az üzlet tulajdonosai felfigyeltek arra, hogy a street food reneszánszát éli, semmiképp nem szerettek volna egy újabb hamburgerest nyitni. Így igyekeztünk kideríteni, milyen különlegességgel, járulhatunk hozzá a gasztroforradalomhoz. Így született meg a lokál ötlete. Hot dogot szinte bárhol lehet kapni, akár otthon is elkészíthető. A mi kínálatunk azonban attól extrább és különlegesebb, hogy többféle náció ízvilága köszön vissza a receptúrákban. Megelevenedhet akár a mexikói, német, olasz vagy a japán konyha.“- magyarázta Novák László, üzletvezető.

IMG_7058

Természetesen a tesztelés sem maradt el: egy New York dogos menüvel leptem meg magam. A buci omlós, friss és puha volt, a virsli ízes, a savanyúságok és a pirított hagyma pedig karakteres, de nem túl meghatározó kísérői voltak az alapoknak. A hatalmas adag mellé járó spirálos, chipsszerű sült krumpli annyira mutatós volt, hogy szinte fájt, amikor bele kellett rondítanom azzal, hogy törtem belőle. Attól függően, hogy amcsi vagy bajor sörfesztes hangulatba szeretnénk hozni magunkat, választhatunk kólát vagy egy jéghideg sört a finom falatok mellé.

IMG_7067Az étlapon több kevésbé ismert ételféleség, a corn dog vagy a sweet dog is feltűnhet. A corn dogot amerikai tinifilmekből ismerhetjük: a fiatalok a meccseken ülve ezt a kukorica lisztes tésztába panírozott, pálcára tűzött virslit tömik magukba. Több otthoni recept is létezik az elkészítésére, de aki még sosem kóstolta, annak érdemes a Hot Dog Cold Beerben tesztelni először, hogy profi viszonyítási alapja legyen.

Nehezebb kérdés a sweet dog, amit én is szkeptikusan fogadtam. Aki szereti az édes ízeket némi sós felhanggal, annak alap ínyencség lesz. A sós tésztába forgatott és kisütött csokoládé (Mars, Bounty vagy Snickers) mindent tud, amit egy desszertnek tudni kell: roppanós és krémes egyszerre. Ha megérzéseim nem csalnak, a macaron és a forró csoki után ez lesz a téli időszak legtrendibb édessége.

Lászlótól megtudtam, hogy a nagyobb gasztrofesztiválokat és kitelepüléseket is megcélozza az étterem, de addig hosszú nyitvatartással várják az ebédre, vacsorára vagy épp buli után, egy hajnali reggelire vágyó betérőket a Zrínyi és a Király utcában.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •