Tudományos konferenciát szervez az Iparterv 50+ című kiállítás kapcsán szombatra a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum.

MTI

Ötven éve rendezték meg a magyarországi művészeti színtér kánonformáló eseménysorozatát, az Iparterv I. (1968) és az Iparterv II. (1969) kiállításokat. Az ötvenedik évforduló alkalmából a Ludwig Múzeum január végétől kiállítással és programsorozattal jelentkezett. Az Iparterv 50+ programsorozat záróeseményének célja, hogy a korszak feldolgozásával foglalkozó művészettörténészek, elméleti szakemberek közreműködésével megidézzék a hatvanas-hetvenes évek társadalmi-politikai valóságának különböző regisztereit, az Iparterv-kiállítások kortársi közegét, újraértelmezzék művészettörténeti előzményeit és jelentőségét – közölte a Ludwig Múzeum.

A művészek részvételével zajló kerekasztal-beszélgetés résztvevői felidézik az eseménytörténet tényeit és mítoszait. A rendezők szándékai szerint fél évszázad távlatából lehetőség nyílik a személyes és kollektív emlékezet nézőpontjainak összevetésére, valamint e megkerülhetetlen művészettörténeti fogalom tágabb kontextusba helyezésére – közölték. Az Iparterv 50+ kiállítás vasárnapig látogatható a Ludwig Múzeumban.