Vállalva az iránytű szerepét, a Telekom Electronic Beats (TEB) és a Night Embassy of Budapest közös programmal segít eligazodni az éjjel-nappal lüktető Budapest állandó nagyvárosi hömpölygésében. A Budapest SPOTS program a kultúra és a szórakozás legkülönfélébb területeiről, folyamatosan bővülő palettán mutatja be a közönségnek a legjobb és legértékesebb fővárosi helyszíneket, amelyeken egy új fejlesztésű és páratlan mobilapplikáció segítségével tovább tágíthatjuk a valóság kereteit.

061.hu

A tavalyi Pop-Up Hotel folytatásaként megrendezett Telekom Electronic Beats: Hotel Budapest évadnyitó bulijának konferenciáján, június 8-án mutatták be a Budapest SPOTS szakmai ajánlórendszert, amely gyűjti és – neves budapesti vendéglátóegységek és szórakozóhelyek vezetőinek kurátori szerepvállalása révén – hitelesíti a főváros kulturális és közösségi lüktetését leginkább meghatározó helyszíneket. Értsük ezalatt azokat a kezdeményezéseket, amelyek a puszta profitvárás helyett misszióban gondolkodva gazdagítják olyan értékekkel a (szub)kulturális életet és nyújtanak minőségi szórakozási lehetőséget, amelyekre minden budapesti büszke lehet.

Mindehhez készült egy ingyenes mobilapplikáció is Telekom zOOm néven, amellyel a megjelölt helyszíneken rejtett tartalmakat, inspiráló történeteket hívhatunk elő. Csupán a magenta felületet kell keresni a listán szereplő szpotokon és ráirányítani a kamerát az alkalmazáson belül, a megjelölt helyszínek magentafoltjainak levadászásával pedig urbánus gerillázásra is sort kerthetünk. A TEB és a NEO Budapest első körben ugyanis már összeállította első listáját a legjobb 60 fővárosi helyről, amelyek között a lemezbolttól kezdve a piacon, csomagolásmentes bolton, vega éttermen, talponálló hentesüzleten, kortárs képzőművészeti galérián, romkocsmán át a techno klubokig és élőzenés koncerthelyekig mindenféle innovatív szórakozóhely, kulturális tér és vendéglátóegység szerepel.

A Budapest SPOTS program tehát elindítja és egy másik vágányra helyezi a TEB idei működését, amely a szélesebb közönségelérése érdekében idén már az életstílus és a kultúra jóval tágabb horizontján értelmezi újra az eddig a progresszív elektronikus zenei kultúrára építő közönségkapcsolatait. Ebben partnerre leltek a magyar főváros éjszakai polgármesteri intézményéért kampányoló Night Embassy of Budapest (NEO Budapest) nonprofit szervezetében, amelynek célja, hogy fejlessze Budapest éjszakai kulturális-gazdasági életét és támogassa az új kezdeményezéseket, tehermentesítve a helyi önkormányzatok és hatóságok munkáját.