Új étlappal hódít a bulinegyed legmenőbb borbárja, az Apropó. A VII. kerületi lokál kifinomult designjával, isteni tételeivel és nem utolsó sorban ízletes fogásaival a nyugalom szigete a belvárosi szórakozóhelyek tengerében. Az őszi étlapon újragondolt magyaros fogások kaptak helyet, amelyet a legkiválóbb hazai nedűkkel kísérhetünk le.

061.hu

Fogas pástétom Kárpáti módra, Kacsa “hurka” vagy épp Csokoládé mousse. A megújult menü újdonságainak nevétől is összeszalad a nyál a szánkban. Ám amikor a pincér feltálalja az ételműremekeket, akkor bekövetkezik a technikai K.O. A mennyei fogásokat nem akármiben szervírozzák, ugyanis az Apropó egyedi tálalókészlettel dicsekedhet, amelyet Légli Géza balatoni borász testvére, Légli Attila keramikus készített.
 
Apropo borház 2016.09.05. Fotó: Horvath Péter Gyula

A képen: Fogas pástétom Kárpáti módra, amelyhez az Apropó a Anonym Pince 2014-es Szinkópa névű chardonnay-ját ajánlja. Fotó: Horváth Péter Gyula

 
“Az étlapunk előreláthatólag két- három havonta újul meg, ugyanis szeretnénk bemutatni azt, hogy az Apropó számára mit is jelent a magyar gasztronómia. A borlapunkról általánosságban elmondható, hogy jó magyar összképet nyújt, ám a vidéket járva folyamatosan találunk új gyöngyszemeket. Tehát alkalmanként a borlapunk is frissül majd” – mesélte a 061.hu-nak Forrai Miklós, az Apropó egyik tulajdonosa. 
 
Apropo borház 2016.09.05. Fotó: Horvath Péter Gyula

A képen: Kacsa “hurka”, amelyhez az Apropó a szekszárdi Németh Janó 2013-as Sygnoját ajánlja. Fotó: Horvath Péter Gyula

A kóstolgatás közben megtudtuk azt is, hogy az Apropó folyamatosan kutatja a legjobb hazai alapanyagokat, és előszeretettek választ őstermelők portéki közül. 

Apropo borház 2016.09.05. Fotó: Horvath Péter Gyula

A képen: Csokoládé mousse, amelyhez az Apropó a Merfelsz Pincészet 2013-as Tsokoláta merlot-ját ajánlja. Fotó: Horvath Péter Gyula

 
Ha esetleg még nem jártál az Apropóban, nézz körbe 061.hu videójával: