Hat napon keresztül, május 24 és 29 között a 2022-es óriási sikerű I. Bor & Pezsgő Fesztivál után idén újra egy helyszínen gyülekeznek az ország legjobb borászatai és pezsgő pincészetei. Az eseményen 2023-ban is újra képviseltetik magukat az ország legjobb fiatal borászai a II. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál-on.

061.hu

A Szabadság tér nagy, füves területeivel és árnyat adó fáival évek óta tökéletes helyszíne a sikeres Belvárosi Sörfesztiváloknak. Így idén is jön a II. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválnak és Junibor Ünnep.

Az esemény a legkiválóbb hazai borászatok és pezsgő pincészetek nedűivel, valamint izgalmas street food kínálattal várja az érdeklődőket, akik hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatják meg a nyarat a pünkösdi hosszú hétvégén. A rendezvényre a belépés ingyenes, a fogyasztás üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

„A fesztivál nagyon jó lehetőség arra, hogy találkozzunk a fogyasztóinkkal. Visszajelzést kaphatunk tőlük, hogy kinek melyik tétel hogyan és miért tetszik. A világjárvány miatt a borfogyasztó közönség kicsit el is felejtette már egy ilyen esemény élményfaktorát, ezért szerintem fontos, hogy fellendítsük és újraépítsük a boros fesztiválokat” – fogalmaz az esemény jelentőségéről korábban Frittmann Péter soltvadkerti borász, a Junibor”– Fiatal Borászok Egyesületének tagja.

Miklós Csaba móri borász szerint “A borfogyasztók ugyanakkor egyre tapasztaltabbak, egyre tudatosabbak, egyre jobban képben vannak borvidékekkel, fajtákkal, technológiákkal kapcsolatban, ilyen értelemben nagyon jó irányba haladunk”.