Felújított műsorral, színpadképpel és rengeteg új taggal lép fel a világhírű Alexandrov Együttes május 28-án a Papp László Budapest Sportarénában. Az Orosz Hadsereg mintegy háromszáz tagú ének- és táncegyüttese tavaly decemberben egy légikatasztrófa következtében tagjainak egyharmadát veszítette el, de új művészeti vezetővel, szólistákkal, zenekari és kórustagokkal újra turnézik.

MTI

Az együttes 1928-ban alakult a Szovjet Néphadsereg 12 katonájából és 1933-ban vette fel az Alexandrov nevet. Május 28-án a Papp László Budapest Sportarénában a csapat több mint száz tagja, zenekar, kórus, szólisták és táncosok fognak fellépni.

Tóth Gergely, a Concert Europe producere az M1 hírcsatorna szerda reggeli adásában elmondta, az együttes régi, jól ismert orosz dalok, például a Katyusa mellett modern zenék átdolgozását is előadja, korábban például Roger Watersszel együtt lépett fel és mutatott be produkciót a Pink Floyd The Walljából.

Az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttesének repertoárja az orosz népdaloktól az egyházi énekeken és operaáriákon át a popzenéig terjed. A zenekarban a fa- és fémfúvósok mellett eredeti orosz autentikus hangszerek, balalajka, domra, baján és harmonika idézi az orosz hangulatot.

A tavaly decemberi szerencsétlenséget követően újjáalakult együttes először február 23-án, a Honvédők Napja alkalmából adott koncertet a Kremlben, tavaszi európai turnéjuk Szlovákiát, Csehországot és Németországot is érinti. Az együttes fennállása óta már több mint hetven országban koncertezett.

Fotó: YouTube