Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A tavalyi sikeres Úton fesztivál után ismét jön az EVVK a low budget programja január 25-én a kőbányai Törekvés Művelődési Házban, ahol az előadók nem hétköznapi emberek, mindannyian szenvedélyes utazók, akik között új arcokat is felfedezhettek. Most is számíthattok hasznos, minőségi előadásokra, de gyakorlati szakmai tanácsokkal, ötletekkel is készülnek. Szoktál te is utazni? Jártál már ezeken a helyeken? Tervezed a közelebbi vagy távolabbi jövőben? Hasznos tanácsokat szereznél már ott járt utazóktól? Egyedül akarsz utazni? Vagy párban? Társaságot keresel utazásodhoz? Egy különleges fesztivál, ahol a személyes élmények, különleges utazások, kalandok képes beszámolóit szenvedélyes utazók előadásában élőben láthatod és hallhatod.

061.HU

Program 
11:35 Egy Boeing 767 repülőgép kapitány kalandjai New-York-tól a Himalájai mesterekig, Omkara Veres András előadása
Megismerhetjük egy túlélt légi összeütközés titkait, és azt is, miként halt meg a fedélzeten az utas egy verekedést követően.
Korábban nem ismert részleteket tudhatunk meg a New York-i járat kényszerleszállásáról, a cunamiról, és az államfők, miniszterelnökök utazásairól. Megnyílnak a pilóta élet titkai, a nehéz helyzetek túlélésének receptjei. Közben feltárul, miért fordul valaki a külső világ felfedezése során belső világának rejtelmeihez. Tanúi lehetünk belső vívódásoknak, átalakulásoknak és az élet alapkérdéseivel való szembenézésnek. Igaz történet, valódi kalandokkal.

11:35 Camino Steve: Kalandra születtem avagy mi is az a thru hiking
Teljesített túráiról, élményeiről tart képes beszámolót Camino Steve. Sok ezer kilométerrel a lábában sok megfogadható tanácsot és követendő filozófát ad Nektek.12:45 El Camino karosszékből

12:45 Dél-Amerika: Patagóniától Amazóniáig
Balogh Imre,  Stand Up utazó majd 20 ezer kilométert, 4 évszakot és országot átutazva 2 hétig bolyongott Dél-Amerikában. A fagyos patagóniai hegyek után Buenos Airesen túl, Uruguay, Paraguay napi megállókról, és nem mellesleg Brazíliáról tart előadást. Brazília MAGA megér egy év kalandozást. Éveinkből csak nyolcvan van, a vetítésre pedig csak egy óránk. De elmondjuk a végét : Megérte!

13:55 Csernobil (Прип’ять)
Nyerabotatty! Ez az első fogalom, amit újra megtanulsz Oroszországban és Ukrajnában. Bushcrafter, az EVVK alelnöke tart egy érdekes órát Ukrajnáról, a katasztrófa turizmusról és a végtelen vonatozásról. Az előadó vall, emberről, tájról, vasútról és nem utolsó sorban az ukrán katasztrófáról. 

13:55 Norvégiából a Szigetközbe! Kajakkal?

15:05 A vonatos szamaras ember alias Banka Roland Caminója

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •