Május 17-től ismét látogatható a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom toronykilátója. A látogatókat naponta 10:00 – 16:30 óra között (vasárnap kivételével) várják a templom lifttel ellátott kilátópontjaiban, és megnézhetik az épület tetőszerkezetének míves ácsmunkáját is.

061.hu

A korábban sikeres szerdai tárlatvezetéseket is folytatják templomban – minden szerdán 14:00 órakor várják a vendégeket, hogy bemutathassák a feltemplom és az altemplom történeti értékeit, elmesélhessék a templomhoz kapcsolódó városi legendákat és történeteket. A program a toronykilátóban ér véget, amelyet a vendégek önállóan fedezhetnek fel. A program teljes időtartama 90 perc.

Havonta egy alkalommal szombat délelőtti magyar nyelvű tárlatvezetéssel is várják az érdeklődőket. A 10 órakor kezdődő progamra várják a vidékről Budapestre érkező városlátogatókat, a baráti közösségeket, családokat. Várják a Magyarországról és a Kárpát-medencéből érkező csoportos városlátogatókat, és a zarándokokat is.

2021. május 21-én (pénteken) pünkösdi orgonahangverseny lesz a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia- templomban, amikor is Gedai Ágoston orgonaművész hangversenyére kerül sor a templomban. A programban Franck és Duruflé orgonaművei hangzanak el.