Megérkezett a Most vagy soha! sok látványos akciót ígérő első előzetese. Lóth Balázs rendezése nagyszabású történelmi kalandfilm a márciusi ifjakról, és a napról, amely megváltoztatta a magyar nemzet történelmét.

061.hu

Az 1848-ban játszódó kalandfilmben korhű díszletek között, a történelemből ismert személyek életre keltésével és grandiózus látványvilág megteremtésével elevenednek meg március 15-e spontán alakuló, mégis elementáris erővel végbemenő eseményei.

A filmforgatás 86 napot ölelt fel, többezres statisztériával. A jeleneteket részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a Budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítették. A forgatás döntő, a 19. század közepi Pest és Buda emblematikus helyszíneit, épületeit megjelenítő hányada a fóti NFI Stúdióban felépült életnagyságú díszletvárosban zajlott, ahol többek között korhű, méretarányos formában kapott helyet a Pilvax kávéház, Landerer nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt elterülő sáros vásártér, és az körülötte lévő utcák, sikátorok, illetve a várost kettészelő Duna és az akkoriban azon átívelő hajóhíd is.

Az NFI támogatásával készülő Most vagy soha! forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta, a film képi világáért Dobos Tamás operatőr felel, a film rendezője Lóth Balázs, producerek Csincsi Zoltán, Fülöp Péter, Kriskó László és Rákay Philip. A filmben Petőfi Sándort Berettyán Nándor Jászai Mari-díjas színész, míg a lánglelkű költő feleségét, Szendrey Júliát Mosolygó Sára formálja meg.

A történelmi kalandfilm díszleteit a 061.hu-nak is volt alkalma bejárni, erről szóló videónkat alább láthatják:

A film a magyar mozikba 2024-ben érkezik.