Megérkezett a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó Elk*rtuk című film trailere. A politikai krimi hosszú előzetese számos izgalmas, akciódús pillanatot tartogat a nézőknek, hiszen az első képkockák alapján egy látványos autósüldözés mellett a 2006-os forradalmi hangulatot és az MTV székház ostromát is döbbenetes hitelességgel sikerült visszaadniuk az alkotóknak.

061.hu

A Megafilm gyártásában készülő, Elk*rtuk című politikai krimi főhőse történetét az 2006-os események, az idén 15 éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetések, a rendőri erőszak és az Magyar Tevevízió Szabadság téri székházának ostroma köré ágyazza.

A film előzetesében egy újabb fontos titok is kiderül, ugyanis Magyarország ex-miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc is feltűnik benne. Kálmán Olga egy archív felvételen faggatja az őszödi beszéddel kapcsolatban. A műsorvezetőnő kérdésére, miszerint „ön ezzel elismerte, hogy a miniszterelnöksége alatti másfél-két évben hazudott ennek az országnak?” annyit tud felelni;

„Ennél egy picikét próbáljunk meg… csipettel elvontabban” beszélni erről.

A történet főhőse, Réka, a fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe.

A filmet a Megafilm gyártja, a producerek KÁLOMISTA GÁBOR és HELMECZY DOROTTYA. Az alkotást az elismert angol rendező, KEITH ENGLSIH rendezte, operatőre a barcelonai JOSEP. M. CIVIT, a forgatókönyvet pedig BENDI BALÁZS írta. A főszerepet BÁNOVITS VIVIANNE alakítja, mellette MÓZES ANDRÁS, BOKOR BARNA, GUBÁS GABI, BEDE-FAZEKAS SZABOLCS, ZAYZON ZSOLT, SZŐKE RICHÁRD, TRILL ZSOLT és CSŐRE GÁBOR tűnnek fel.