Egy vasárnapi várostörténeti séta alkalmával most bárki megismerheti az óbudai zsidóság történetét, amely már a középkorban elkezdődött. Majd a törökök kiűzése után, a 17. században a Zichy uradalom területére visszatelepülő lakosok között nagyon hamar megjelentek az izraeliták is. A szabad királyi városokban nem telepedhettek le, Óbuda viszont befogadta őket.

A 18. század utolsó harmadára Óbuda lett a korbeli Magyarország egyik legnépesebb zsidó közössége. Sétánk során felidézzük azokat az eseményeket, felkeressük azokat a helyszíneket, bemutatjuk azokat az egykori intézményeket, amelyek Óbuda zsidó közösségét alakították, meghatározták. Kiderül, ki volt Óbuda első zsidó lakosa, hogy hány zsinagógája volt az évszázadok alatt az óbudai zsidóságnak, és megtudhatjuk, mi is az a mikve. A séta az Óbuda – egy város három arca című kiállításhoz kötődő program.

IDŐPONT: 2017. április 23. (vasárnap) 11:00

A programról bővebben és regisztráció ITT! Az esemény Budapest Art Week karszalaggal látogatható, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program.