Jövő pénteken kezdődik a Pápai Játékfesztivál, ahol mintegy száz program közül válogathatnak a látogatók. A három napos rendezvényen többek között koncertek, vízi és ügyességi játékok várják a családokat. Három helyszínen 20 koncerttel várják az érdeklődőket az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon.

MTI

A Várkert játékvárossá változik a fesztivál napjaiban, ahol több száz készség- és képességfejlesztő játék, kézműves kuckó és játszópark valamint a legkisebbeknek való gyerekjátékokkal baba és gyermeksziget várja a gyermekeket. A fesztivál újdonsága, hogy a Fő téren felállított medencében vízi játékokban próbálhatják ki ügyességüket a játékos kedvűek.  Látható és kipróbálható lesz a Tintaló Társulás automata bábcirkusza, amely a cirkusz világát, kulisszatitkait mutatja be, este pedig az LGT Emlékzenekar lép színpadra. Az Erzsébet ligetben a helyi amatőr könnyűzenei együttesek mutatkoznak be a közönségnek a fesztivál nyitónapján.

A Várkertben fából és boroshordóból készített fajátékok várják az érdeklődőket, ahol a játékok segítségével megismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal és több mint 200 játék közül is választhatnak. A Várkerti színpadon szombaton Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar játszik, valamint meghallgathatják Csernik Szende székely mesemondó meséjét is az érdeklődők és a bemutatkoznak a határon túlról érkező táncegyüttesek is.

Vasárnap mások mellett fellép a budapesti Cakkumpakli színház, a társulat a Furfangos mese című előadást viszi színre óriásbábokkal, élőzene kíséretében. Kézműves foglalkozások és kirakodóvásár várja a látogatókat és népi ételeket, italokat is lehet majd kóstolni mindkét napon.

Az Erzsébet ligetben motoros találkozó lesz, ahol a tervek szerint több mint ötven veterán jármű látható majd, valamint lesz veteránautós és motoros felvonulás, ügyességi bemutató is. A szervező beszélt arról is, hogy idén is lesz miniolimpia. A sporttalálkozóra a határon túlról és több hazai városból is érkeznek versenyzők, akik hét helyszínen hét sportágban mérik össze tudásukat.  A program kísérőrendezvényeként kerékpár- és gyalogtúrát is szerveznek.

fotó: Pápái Játékfesztivál