Játssz és olvass a könyves nyereményért a 061.hu-val! – Nyerd meg a New York Times bestsellerét, Michael Chabon könyvét!

A Pulitzer-díjas Michael Chabon a New York Times bestseller listáját is vezető regénye, a Ragyog a Hold hazai megjelenése 2017-es a magyar könyvpiac egyik szenzációja. Nyerje meg most ezt a kiváló könyvet! A 061.hu olvasóit egyszerre hívjuk játékra, és intellektuális kalandra is! Olvasson bele a könyvbe, a részletből könnyen kitalálhatja a megfejtést! Íme itt egy  sodró lendületű tragikomikus regény az amerikai űrprogram aranykorától „az amerikai évszázad” alkonyáig, a kegyetlen és felemelő huszadik századból.

Feladat: Olvassa el a rövid részlelet, és válaszoljon a kérdésre:

Melyik újság közöl hírt a nagyapa letartóztatásáról?

A megfejtéséket november 20-ig a [email protected] várjuk.
A sorsolás után a nyertest e-mailben és a Facebook-on is értesítjük.

Michael Chabon: Ragyog a Hold (részlet)

Elmondom, én hogyan ismerem a történetet. Amikor Alger Hisst kiengedték a börtönből, nagyon nehezen talált munkát. A Harvard jogi karán végzett, Oliver Wendell Holmesnál gyakornokoskodott, segédkezett az Egyesült Nemzetek megalapításában, ugyanakkor elítélték hamis tanúzásért, és mint a nemzetközi kommunizmus eszköze kétes hírnévre tett szert. Kiadott egy roppant unalmas memoárt, amit senki nem akart elolvasni. A felesége elhagyta. Nem volt se pénze, se kilátása. Végül az egyik megmaradt barátja megszánta a szerencsétlent, és szólt egy jó szót az érdekében. Ezután Hisst felvette egy New York-i cég, amelyik zongorahúrból flancos hajcsatokat gyártott és értékesített. A Feathercombs Inc. vállalkozás lendületesen indult, ám egy nagyobb versenytárs megtámadta, lemásolta a termékei dizájnját, elbitorolta a védjegyét, és az árainak is alávágott. Az eladások csökkentek. A béreket épphogy ki tudták gazdálkodni. Ahhoz, hogy helyet csináljanak Hissnek, valakit el kellett küldeni. A letartóztatásáról szóló újsághírben a Daily News 1957. május 25-i számában nagyapám mint meg nem nevezett „halk szavú” munkatárs szerepel. Kollégái szemében csupán egy puhakalap volt a sarokban álló fogason. A Feathercombs értékesítési csapatának legszorgalmasabb, ám legkevésbé hatékony tagja volt. Ebédszünetben félrevonult egy szendviccsel és az Ég és teleszkóp vagy a Repülési Hétegy számával. Tudták róla, hogy Crosley-t vezet, van egy külföldi felesége meg egy kamasz lánya, és valahol Bergen megye legmélyén lakik. Letartóztatása előtt nagyapám csupán kétszer hívta fel magára munkatársai figyelmét. Az 1956-os baseballbajnokság ötödik meccse alatt, amikor az irodai rádió bemondta az unalmast, nagyapám megjavította egy elektroncsővel, amit a telefon kapcsolótáblájának belsejéből feszegetett ki. 

2017-11-15T14:56:51+00:00 2017. november 14.|