Film készül Pablo Escobarról a néhai drogbáró nagy szerelmének könyve alapján Javier Bardem és Penélope Cruz főszereplésével, a forgatás október végén kezdődnek Kolumbiában.

MTI

Az Escobar című dráma, amelynek rendezője és forgatókönyvírója Fernando León de Aranoa, a gátlástalan bűnöző felemelkedéséről és bukásáról fog szólni, de fontos szál lesz benne a “kokainkirály” és a népszerű televíziós újságíró, Virginia Vallejo szerelme és 1982-től 1987-ig tartó kapcsolata. A népszerű tévés Amando a Pablo, odiando a Escobar (Pablót szeretni, Escobart gyűlölni) című visszaemlékezésein alapuló filmben Penélope Cruz alakítja Virginia Vallejót, férje, Javier Bardem pedig Pablo Escobart, aki egyes források szerint a hatalmának csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80 százalékát tartotta kézben.

A spanyol-bolgár koprodukcióban készülő filmet Alex Catalán fényképezi, egyik producere pedig Javier Bardem. A 47 éves színész és Fernando León de Aranoa rendező már 2002-es közös munkájuk, a Napfényes hétfők forgatása során, évekkel Virginia Vallejo kötetének megjelenése előtt tervbe vette, hogy filmet forgat az 1993-ban rendőrök által megölt Pablo Escobarról. A Miamiban élő 67 éves újságírónő 2007-es könyve elsősorban azokról az időkről szól, amikor a drogkereskedelemből származó hatalmas vagyona révén a medellíni kartell feje bejutott a politikai körökbe is.

Virginia Vallejo feltárta Escobarnak a vezető politikusokhoz, elnökökhöz, miniszterekhez, katonákhoz és a gerillákhoz fűződő kapcsolatát, köztük azokat, amelyeket Álvaro Uribéval, Kolumbia 2002 és 2010 közötti elnökével alakított ki, de amelyeknek létezését a medellíni születésű politikus mindig is tagadta. Javier Bardemnek és a 42 éves Penélope Cruznak ez lesz a negyedik közös filmje. 1992-ben a Sonka, sonka, 2008-ban a Vicky Cristina Barcelona, 2013-ban pedig A jogász című alkotásban szerepeltek együtt, mindketten Oscar-díjasok. Az Escobar várhatóan 2017 októberében kerül a mozikba.

Kép: hollywoodreporter