A tavaly megjelent Jean-Michel Jarre Electronica című albumának első epizódja számos világhírű előadót sorakoztatott fel, de az új album („Electronica 2: The Heart of Noise”) 15 fős vendéglistáján még több ikonikusabb nevet találunk.

061.hu

A következő művészek hagyták ott kézjegyüket a május 6-án érkező Jean-Michel Jarre korongon: Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello,The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper és Christophe.

A „The Heart of Noise” projekt tisztelgés az olasz Luigi Russolo előtt: a dalszerző és hangszerépítő művész az 1913-as futurista kiáltványában felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronika és más technológiák micsoda lehetőségeket rejtenek majd az eljövendő korok muzsikusai számára, amelyek egyúttal messze túlmutatnak a hagyományos hangszerelés határain. A tavalyi „Electronica 1: The Time Machine” Jarre pályafutása egyik legnagyobb vállalkozása volt, és az eredmények őt igazolták: az album 25 ország slágerlistáján került be a TOP 10-be. Az új lemez érkezése mellett rajongóinak van egy másik okuk is az örömre: Jarre ugyanis november 10-én fellép a Budapest SportArénában .