Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata negyedik alkalommal hirdette meg fotópályázatát. Az előző három évben több száz résztvevővel, ezernyi beküldött képpel és az Esernyős Galériában rendezett sikeres kiállításokkal kezdődött program tovább folytatódott, ugyanis Itt és most. Óbuda jelen időben című pályázat anyagából újabb tárlat nyílt.

061.hu

“A kiállítás a jelenidejűség realitását tárja önök elé. Ez a mi Óbudánk télen és nyáron, felülről és távolról, nehéz betontömbök lábazatától felpillantva, madarakkal és emberekkel, egyszóval azokkal a mindennapi adottságokkal, amit ugyan saját szemünkkel mi is nap mint nap láthatunk, csak nem így” – mondta Kelemen Viktória alpolgármester a kiállítás megnyitóján az Esernyős Galériában. Hozzátette: meggyőződése, hogy ez a fajta nézőpontváltás mindannyiunk számára többletet hordoz, és talán az élet egyéb területein is hasznunkra lenne, ha a közvetlen környezetünk adottságait és szereplőit képesek lennénk más megvilágításban, más oldaláról szemlélni. Az Óbudai Fotótárlat pályázatot idén negyedik éve hirdette meg az önkormányzat. Az első pályázat témája a Római-part, a másodiké ‘Aquincum/Óbuda- A kétezer éves város’ volt, míg tavaly ‘Aqua- Óbudai vizei’ tárgyú fotókat várt az önkormányzat.

Az idei fotótárlatra 36 fotós küldött be képeket, emellett a pályázaton kívül 5 felkért fotós munkái láthatók a kiállításon. A pályázatra közel 400 kép érkezett, melyből 65 került kiállításra.  A zsűrizés névtelenül, anonim módon zajlott, a pályázók neve nem volt ismert a zsűritagok előtt. Tímár Péter fotóművész, Szigeti Tamás fotóriporter, Kincses Károly fotómuzeológus, Horváth András lapszerkesztő és Petrovits Ákos, az Esernyős Galéria vezetője értékelte a pályaműveket, ezek közül választották ki a kiállításra kerülő hozzávetőleg 80 képet és döntöttek a díjazottakról, akik pénzjutalomban részesültek. Versenyen kívül – az eddigiekhez hasonlóan – ismét meghívást kapott öt fotóművész, hogy képeikkel szerepeljenek a kiállításon.

https://youtu.be/rIHNz5zhNxE

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi Rita


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •