A 2014-es John Wick és az idei folytatása: az utóbb még nagyobb sikerré váló John Wick: 2. felvonás népszerűségére építve a gyártó Lionsgate hivatalosan is zöld utat adott egy új akciósorozatnak, amely a filmek világában fog játszódni és The Continental lesz a címe.

Miként az a címéből is lejön, a széria a világot behálózó Continental hoteleket és az azokban megforduló, illetve azoknak dolgozó személyeket helyezi majd a középpontba, így akár több olyan karaktert is jobban megismerhetünk majd, akik a mozifilmekben éppen hogy csak feltűntek. Ezt a lehetőséget emelte ki a sorozatról az Indie Wire-nek mesélő Chad Stahelski, aki a John Wick filmek rendezője.

Szeretek egy adott karakter perspektívájából történetet mesélni. Azonban ha ezt félreteszed és tévésorozatot készítünk, lehetőségünk nyílik kiterjeszteni az adott univerzumot és felfedezni egy rakás különböző figurát. A The Continental esetében követhetjük akár a maffiatanácsadót, akár a hotel portását, akár a borspecialistát – az ő aspektusukból is bejárhatjuk ezt a világot. Ugyanakkor az én lehetőségeim ilyen szempontból kissé korlátozottak a főhősöm miatt.– utalt Stahelski végül John Wick karakterére, aki a rendező elmondása szerint fel fog bukkanni a sorozatban. Persze a rajongók csak afféle vendégszereplésre számíthatnak majd, de a lényeg, hogy a The Continentalban is Keanu Reeves fogja játszani a bérgyilkoskirályt.

Mindemellett Stahelski – aki egyébként kaszkadőrből és harckoordinátorból lett előbb second unit direktor, majd sikerrendező – azt is hozzátette, hogy mindenképpen szeretné majd rendezni néhány epizódját a sorozatnak, amely időben a már biztosan trilógiává bővülő John Wick filmek előtt fog játszódni.

Forrás: 24.hu