Első alkalommal szerepelnek együtt egy brit művész John Lennonról készült szobrai a Liverpool híres Cavern negyedében rendezett kiállításon, ahol a néhai zenész pályafutása a Beatles együttessel együtt elindult.

MTI

A nyolc mellszobor, amelyek Lennont gyermekkorától 1980-ban történt meggyilkolásáig életének különböző korszakaiban ábrázolják, Dave Webster szobrászművész alkotásai. A művész életnagyságú, nagyméretű szobraival vált híressé. A ő munkája az a John Lennon-szobor is, amely a liverpooli Cavern klubbal szemben áll és amelyet a város egyik legtöbbet fotózott szobrának tartanak. “Kamaszkoromban ragadott magával John Lennon és a Beatles, mikor elmentem a Cavernbe és az Iron Door klubba, hogy meghallgassam őket. A szobraim Lennon jó és rosszabb időszakait is megragadják” – mondta el a művész, aki hangsúlyozta, hogy a zenészről formázott szobrait először lehet együtt látni egy kiállításon.

Webster szerint Lennonra évszázadok múlva is emlékeznek majd az emberek, akárcsak Shakespeare-re. A liverpooli kiállításon Paul Skelett brit vizuális művész-író Lennonról és a Beatlesről született festményei is szerepelnek. A tárlat április 7. és 23. között tekinthető meg a View Two Galériában.

Fotó: clickliverpool.com