Johnny Depp is szerepel a J. K. Rowling nagysikerű Harry Potter-sorozatának világához tartozó Legendás állatok és megfigyelésük című fiktív tankönyvre épülő filmsorozatban –  jelentette be a Warner Bros. filmstúdió.

MTI

Az 53 éves színész a széria november 17-én a magyar mozikba kerülő első részében is feltűnik – hogy kit fog játszani, azt egyelőre nem tudni -, nagyobb szerepe azonban csak a 2018-ban érkező folytatásban lesz. A filmsorozat első részében az Oscar-díjas Eddie Redmayne, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ezra Miller és Alison Sudol is szerepel. Az ötrészes mozifilm a legendás bestiákért rajongó Göthe Salamandert követi nyomon. Rowling korábban azt nyilatkozta, hogy a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter mágikus világának kiterjesztése.

Az írónő a nagysikerű Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetette papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hatvan évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt íródott. Depptől egyébként nem állnak távol a mozis sorozatok, korábban az élőszereplős Alice-filmekben és A Karib-tenger kalózaiban láthatta a közönség.

Kép: movieweb.com