A két művész – Fat Heat és TransOne – egy hatszáz négyzetméteres tűzfalra festett közel egy hónapon keresztül a budapesti Kazinczy utcában. Ekkora falfelületen soha ilyen kis létszámú csapat nem dolgozott eddig Budapesten. A nem minden napi teljesítményt az alkotók a Színes Város Budapest Fesztivál keretein belül valósították meg.

nullahategy

Mindkét alkotó nemzetközi ismertséggel is büszkélkedhet, hiszen TransOne nemrégiben Tahitin, egy street art fesztiválra kapott alkotói meghívást. A Párizsból haza tért Fat Heat pedig, akit ugyancsak a falfestés kapcsán invitáltak a francia fővárosba, számtalan önálló murál projektet vitt véghez Európa szerte.

A szürke marha a legismertebb őshonos magyar haszonállat, amely az Alföldön látható elsősorban. A Kazinczy utca már évek óta híres a turistákról, a sorra nyíló újabb és újabb gasztro helyekről, és az úgynevezett, “street foodról”. A vígan falatozó szürke marha most látványossággá is válik a Kazinczyban, hiszen a terv játékosan és humorosan köt össze két témát, a hungarikumot és a turizmust. A hagyományok és a modern világ újdonságai kapcsolódnak össze egy képen belül több értelmezési lehetőséget is adva.