Tizennégy fővárosi kortárs galéria csatlakozott az idei Gallery Weekend Budapest (GWB) programsorozathoz, amely szombaton és vasárnap ingyenes kiállításokon, tárlatvezetéseken, körtúrákon és egyéb alkalmakon keresztül vezeti be a közönséget a kortárs művészet világába. A felhozatalról Rieder Gábor az esemény művészeti vezetője mesélt az Art+Text Galériában, miközben a belvárosi művészeti intézmény most futó tárlatárban kalauzolt minket. 

061.hu

A Kortárs Galériák Egyesülete által immár ötödször meghirdetett rendezvény célja, hogy a vizualitás iránt érdeklődő, de a színtéren még idegenül mozgó nézőket is becsábítsa a kortárs galériákba, ahol figyelmes és kedves kalauzok várják őket. A mai képző- és fotóművészettel ismerkedőket önkéntesek által vezetett csoportos túrák segítik.

A résztvevő galériák a szervezők szándékai szerint most is a főváros legjobbjai közül kerülnek ki: Art+Text Budapest, Chimera-Project Gallery, Deák Erika Galéria, Glassyard Gallery, Horizont Galéria, INDA Galéria, Knoll Galéria, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, TOBE Gallery, Várfok Galéria és VILTIN Galéria. Idén két non-profit galéria is színesíti a programot: az ISBN könyv+galéria és a Trafó Galéria.

A kereskedelmi galériák kínálatához ezúttal is társul egy csoportos kiállítás, idén a Bartók Béla útra nyíló galériatérben, amelyet a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza bocsátott a GWB rendelkezésére. A csoportos kiállításról – megünnepelve a Gallery Weekend ötödik születésnapját – egy külföldi vendégkurátor, a brazil Bruno Baptistelli képzőművész gondoskodik.

https://youtu.be/kBa0LraRuE8

 A rendezvény részletes programja a www.galleryweekendbudapest.com honlapon érhető el.

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi Rita