Tizedik szezonját indítja útjára az óbudai Kobuci kert ezzel a szimbolikus eseménnyel, ahol a koncerthelyszín meghatározó előadói lépnek fel a jótékony cél érdekében: a Harcsa Veronika & Gyémán Bálint duo, a Ripoff Raskolnikov Band, és a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band.

061.hu

A koncert teljes jegybevételét megduplázva ajánlja fel a Kobuci kert az óbudai Szent Margit Kórház javára. A kórház Óbuda és az agglomerációs települések közel 200 ezer lakójának egészségügyi ellátásáért felel.  A Nefrológiai Osztály a kimagasló színvonalú szakellátás mellett még oktatási tevékenységet is végez. A koncert megduplázott jegybevételét az osztály munkakörülményeinek javítására szeretnék felajánlani.

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros együttműködéséhez eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik. A dalok rendkívül személyes ihletettségűek, és egyaránt hordoznak magukban mélységet, felszabadultságot és humort.

Ripoff Raskolnikov minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat megsebezni vagy éppen felemelni képes, eleven formája is.

Balogh Kálmán sokirányú zenei érdeklődése hívta életre a Gipsy Cimbalom Bandet. Többnyire közismert zenei témákból indulnak ki, a megközelítés azonban teljesen újszerű. A zenészek kezei alatt ezek a témák új életre kelnek, tele humorral, a műfajok, stílusok olyasfajta elegyítésével, ami mégsem okoz törést a zene egységében.

fotó: papageno.hu/Barta Imre