Harmadszor rendezik meg a Palkonya Hangja fesztivált, amelyről ITT írtunk korábban. A Baranya megyei településen augusztus 12-től 15-ig fellép az Irie Maffia, a PASO, a Los Orangutanes, a Zuboly, Saiid, az NKS, a Slow Village, a Manaky, valamint a Sör és Fű.

061.hu

A Palkonya Hangja a dél-amerikai cumbia, a jamaicai ska és reggae birodalmába kalauzol, a világzene mellett hiphop és elektronikus zene, valamint dj-k színesítik a felhozatalt – közölték a szervezők. A fesztivál szorosan kötődik az Irie Maffia zenekarhoz, a fellépők nagy része zenekari tag is a fesztiválon fellépő formációkban vagy az Irie Maffia jó barátja. Mivel a csapat 15 éves jubileumi turnéja meghiúsult a koronavírus-járvány miatt, a közönséget családiasabb koncertekkel igyekeznek kárpótolni, például az augusztus 12-i nulladik napon.

“Palkonya az egyik legszebb település, ahol eddig jártam Magyarországon, a szőlőhegyi panorámát nem is említve, szóval felmerült, hogy ezt a gyönyörű kis baranyai falut megismertessük a nagyközönséggel is”

– mondta korábban a 061-nek az Irie Maffiából is ismert Élő Márton, a fesztivál szervezője hozzátéve, hogy a rendezvény a választott műfajok miatt is unikális, bíznak benne, hogy minél több embert meg tudnak ismertetni a cumbiával, afrobeattel.

Mint írták, a fesztiválon a zene mellett kiváló borok, a nemzetközi gasztronómia termékei, illetve csodálatos panoráma várja az érdeklődőket a négyhektáros palkonyai szőlőskert közepén. A Haraszti Birtokon egész nap friss kovászos kenyér, pizza és más ízletes ételek sülnek-főnek. A környezettudatosság kiemelt szerepet kap a minifesztiválon, a jegy mellé a fesztiválozók csikkgyűjtő fiolát kapnak ajándékba, emellett repoharakat és papírtányérokat használnak.