A Guns N’ Roses 2023-ban újra útra kel, a világkörüli turnéján a legendás együttes stadionokban, fesztiválokon és arénákban lép fel a nyár és az ősz folyamán. Jó hír a magyar rajongóknak, hogy a zenekar július 19-én a Puskás Arénában lép fel.

061.hu

Június 5-én Tel-Avivban a turné, majd a július 22-ei athéni koncertjükig bejárják Európát. A körút augusztus 5-én folytatódik az észak-amerikai résszel, október 16-án a vancouveri koncerttel záródik.

A teljes körű jegyértékesítés február 24-én, pénteken 10 órakor indul a budapesti koncertre.

A Guns N’ Roses a mai napig a legdinamikusabb, legveszélyesebb és legmeghatározóbb amerikai rockegyüttes a zene történetében. A popkultúra részévé vált, mérföldkőnek számító 1987-es anyaguk, az Appetite For Destruction a valaha volt legnagyobb példányszámban elkelt amerikai debütáló albummá, és minden idők 11. legtöbbet eladó albumává vált, míg az újraegyesülésüket követő Not In This Lifetimeelnevezésű turnéjuk (2016–2019) minden idők negyedik legnagyobb bevételű koncertturnéja lett, több mint 5 millió eladott jeggyel.

1991-ben a Guns N’ Roses sokkolta a világot 7x platinalemez státuszt elért Use Your Illusion I és Use Your Illusion II lemezeivel, amelyek megjelenésükkor kibérelték a Billboard slágerlista első két helyét. A 100 millió feletti lemezeladásuk része még a G N’ R Lies(5x platina), a The Spaghetti Incident? (platina), a Greatest Hits (5x platina) valamint a Chinese Democracy (platina) albumok is. Arról nem is beszélve, hogy ők a világ egyik legtöbbet streamelt rockbandája, átlagosan havi 24 millió hallgatóval a Spotify-on.