Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Augusztus 22–23-án, első alkalommal rendezi meg az Óbudai Danubia Zenekar a Kalandra Fül Fesztivált, Magyarország első olyan klasszikus zenei fesztiválját a Budapest Music Centerben, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Egy helyre gyűjtötték a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez.

061.hu

A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

A 2020-as fesztiválon vendég lesz a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra és az Accord Quartet kifejezetten erre az alkalomra készített produkciójával, Meskó Ilona és Lukácsházi Győző a Fehérlófia című előadással, Lackfi János költő saját meséivel készül, Dinyés Dániel és „operajátszóházával” is megismerkedhetnek, Dés András és ütőhangszerei régóta a kicsik kedvencei közé tartozik, de érkezik a fesztiválra Fekete János Jammal beatboxos is. A legkisebbeket ingyenes programok várják a BMC legeldugottabb zugaiban is: létrehoznak egy Pagonyos „meseszobát”, a Szigetkék Alkotóműhely művészei festőfoglalkozást tartanak, de lesznek hallásvédelemmel kapcsolatos játékok és hangszerbemutatók is.

„A Kalandra Fül Fesztivállal egy valódi családi fesztivált hoztunk létre, ahol a különböző korú gyerekek éppúgy tudnak töltekezni és szórakozni, mint az őket kísérő szülők, felnőttek, erre garancia az a művésznévsor, akiket meghívtunk. Egyedi előadásainkat a legnagyobb odafigyeléssel és szeretettel állítottuk össze annak érdekében, hogy átragaszthassuk életünk legfőbb szenvedélyét, a zene iránti rajongást az utánunk következő generációkra is. Hogy legyen, aki átviszi a szerelmet a túlsó partra…”- mondja Hámori Máté művészeti vezető.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •