Évtizedekkel ezelőtt a kalap egy sor információt elárult a tulajdonosáról: milyen anyagi háttérrel rendelkezik, családi állapota hajadon vagy férjezett, milyen vallási felekezethez tartozik. Manapság már nem tudunk ilyen következtetéseket levonni a kalap gazdájáról, egy azonban biztos: a kalap mindenkor stílust és eleganciát kölcsönöz viselőjének.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

Hála annak, hogy a fast fashion divatmárkák a kalapokat ismét kínálatukba illesztették, a sikkes fejfedő ismét kezd elterjedni, de még mindig kevés kalapos fejet látni városszerte. Az ikonikus kiegészítő számos híresség védjegyévé vált: gondoljunk csak Michael Jacksonra, Jason Kayre, a Jamioquai énekesére, Charlie Chaplinre vagy épp Erzsébet királynőre.

“A kalap az öltözködésben olyan, mint az “i”-re a pont”- hangoztatta többször hazánk egyik legelismertebb kalaposmestere Marácz Attila, akinek üzletébe és egyben műhelyébe látogattunk el, amely a város szívében van. Megnézhettük, hogyan készül egy kalap az anyagválasztástól egészen a díszítésig.