Donald Trumppal találkozott kedden Kanye West, a rappert a New York-i Trump-toronyban fogadta a megválasztott amerikai elnök.

MTI

A mintegy 40 perces találkozó után a két férfi az épület előcsarnokában rövid időre találkozott újságírókkal, de alig mondtak valamit beszélgetésükről. Donald Trump annyit közölt, hogy az “életről” beszélgettek, és hozzátette, hogy Westtel “csupán barátok”. Jó embernek nevezte a zenészt, akit régóta ismer. Nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy Trump januári beiktatásán fellép-e Kanye West. West némán állt, miközben fotózták őket. A kérdésre, miért nem szól az újságírókhoz, West annyit mondott: “Most csak egy fotót akarok”. A 39 éves rapper nagyobb kísérettel érkezett Trump otthonába, de felesége, Kim Kardashian nem volt vele.

Westet a múlt hónapban a kaliforniai egyetem Los Angeles-i Ronald Reagan-kórházában kezelték stressz és kimerültség miatt. Kórházba szállítása előtt néhány nappal nem érezte jól magát, és megszakította amerikai koncertkörútját. A kaliforniai San Joséban adott koncertjén a rappert pfujolták, amikor elárulta rajongóinak, hogy nem szavazott az amerikai elnökválasztáson, de ha megtette volna, szavazatát Donald Trumpra adja. Méltatta a megválasztott elnök kommunikációs módszereit, amelyeket “nagyon futurisztikusnak” nevezett, és arról beszélt, azt tervezi, hogy 2020-ban elindul az elnökválasztáson. Mint mondta ő “egy más típusú elnök” lenne. Kanye West tavaly megjelent Famous című videóján Donald Trump is szerepelt, Rihanna, George W. Bush volt amerikai elnök, Anna Wintour, a Vogue magazin főszerkesztője és Bill Cosby társaságában.

Kép: Daily Wire