Az iparművészek és népművészek által készített portékák széles kínálata várja az érdeklődőket advent időszakában a Szentlélek téren a Karácsonyi Kézműves Váráson. Itt mindenki tetszés szerint kutathat vásárfia után, és különleges karácsonyi ajándékokat találhat az egyedi tervezésű ruhák, ékszerek, táskák, szövött, nemez- és csipkecsodák, cserepek, hajas vesszőből készült rusztikus kosarak, fajátékok, kézműves termékek és gasztrokülönlegességek között. Amíg a szülők nézelődnek, kóstolgatnak, a gyermekeket egyedülálló élményt nyújtó műemlék körhinta várja.

Nyitva: hétfőtől csütörtökig 14.00 – 21.00, péntektől vasárnapig 10.00 – 22.00 óráig

„Sörbe mártott bajuszok, ropogós sóskiflik, vaskos tréfák és hahoták, mindez a színes, regényes múlt.” A látványkonyhákban a hagyományos hideg és meleg karácsonyi étkek mellett sok-sok ínycsiklandó finomság lesz: sült gesztenye és kürtöskalács, kézműves csokoládék a csokoládéházból, mangalicából készült füstölt házi finomságok, kézműves sajtok, forraltbor-különlegességek, prémium kategóriás pálinkák és hagyományos karácsonyi forró italok várják a közönséget.

A meleg ételek sorából természetesen nem maradhatnak ki a sült halak, halászlevek, vadpörköltek, a helyben, bográcsban készült levesek, valamint a vegetáriánus ételek sem.
Íme, egy kis ízelítő: pisztráng, süllő, törpeharcsa, kárász, keszeg, hekk, szürkeharcsa, ponty, afrikai harcsafilé, haltepertő, bajai halászlé házi gyufatésztával, harcsapaprikás túrós csuszával, pljeskovice, menyecske riogató… És hogy mi is az a menyecske riogató? Megtudhatják, ha ellátogatnak az Advent Óbudán 2015 rendezvénysorozatára!
Nyitva: hétfőtől csütörtökig 14.00 – 21.00, péntektől vasárnapig 10.00 – 22.00 óráig

Az Advent Óbudán bögrék megvásárlásával te is hozzájárulhatsz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtő akciójához. Az eladott bögrékből befolyó bevételből, csatlakozva az adománygyűjtéshez, a kárpátaljai rászoruló családokat segítjük.

SEGÍTSÉG KÁRPÁTALJÁNAK

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2015 februárjában határozatlan idejű programot hirdetett a bajbajutott családok megsegítésére. A téli időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a fűtési költségekhez való hozzájárulással szeretné támogatni a kárpátaljai rászorulókat. Ennek érdekében elsősorban egyedülálló időseknek, fekvőbetegeknek és kisgyerekes családoknak tűzifát adományoz vagy átvállalja a fűtésszámlájuk egy részét. Az idős, beteg emberek számára a fa összevágásáról is gondoskodik.
Hogy minél több nehéz sorsú magyar családhoz eljuthasson a segítség, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbra is várja a felajánlásokat a 1350-es adományvonalon (egy hívás díja 250 Ft) és az OTP-nél vezetett 11784009-20200776 számú bankszámlán.

INGYENES KORCSOLYAPÁLYA

Nyitva: 2015. november 28. – 2016. január 31. 8.00 – 22.00
A pálya mellett korcsolyakölcsönző, öltöző és büfé működik. Korcsolyabérlés díja: felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft

A további adventi programok a   www.adventobudan.hu oldalon található.

A 061.hu tavalyi videója egy kis kedvcsináló gyanánt: