Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 105
 •  
  105
  Shares

Pár nap múlva itt van a kereszténység legnagyobb ünnepe, a húsvét. Vasárnap ünnepi hangulatba öltöznek a szívek ebben a csodás tavaszi napsütésben. Ezt az örömöt sajnos beárnyékolja a koronavírus-járvány, sok ezer családot elszakítva egymástól, hiszen idősebb hozzátartozóink védelme érdekében javallott tartózkodni a nagy családi ebédektől és a locsolástól, és arra gondolni, hogy talán pár hónap múlva ismét együtt lehet kicsi és nagy. Azonban a #maradjotthon időszaka király lehetőség arra, hogy házilag készítsük el fészkünk díszeit, akár egy karanténtechnikaóra gyanánt gyermekeinkkel. Ennek érdekében most összeszedtünk olyan ötleteket, amelyet a háztartás alapanyagaival össze lehet dobni. 

061.HU ÖSSZEÁLLÍTÁS

Fonaltojás

Sok éve az egyik legnagyobb kedvenc a színes fonalból ragasztott tojás, amiben akár apró csoki is elrejthető. Ehhez nem kell más mint színes fonal, suliragasztó, víz és lufi. Íme a készítés mozgóképes metódusa.

Fontos kiemelni, hogy mindig a megfelelő méretű lufit válasszuk! Ha egy nagyobba kevesebb levegőt fújunk, nem fog kidurranni, hanem csak lassan leereszt és mivel hozzá van ragadva a cérna, viszi magával és eldeformálódik a tojásunk. Ezen a képen láthatjátok, mi történt a miénkkel.

Cuki húsvéti pompon állatkák

Szeretnél egy egyszerűen elkészíthető, aranyos és pihe-puha gyerek játékot / húsvéti dekorációt készíteni, amit a gyerekek is garantáltan imádni fognak? Ezeket a cuki pompon állatkákat neked találták ki! Egyerűen, pillanatok alatt elkészíthetőek, akár a legkisebb kreatív kezek által is. 

2020 legtrendibb tojásfestő technikái

A növénnyel díszített, az absztrakt mintás és idén is itt van a top háromban a galaxismintás tojásfestési módszer. Ez a három típus három különböző otthonstílusban mutathat jól. A növényekkel díszíttet egy letisztult természetrajongó otthonában, az absztrakt mintás egy művészien szép és színes lakban, a galaxisosat pedig egy eklektikus ám hangulatos kuckóban tudjuk elképzelni. 

Tojás süveg

Azt hiszem a mindenki által imádott karácsonyi dekoráció, a Grincs fa után ez lehet a következő kedvenc a magyar háztartásokban. A húsvéti tojásokkal díszített süveg elkészítéséhez egy egyszerűbb, otthon is kivitelezhető módszert kerestünk, és a fenti tojásfestő technikák valamelyikével készült alkotásainkat bátran beleapplikálhatjuk.  Ez a dísz csodás éke lehet a megterített ünnepi asztalnak. 

Húsvéti tojáskoszorú/ kopogtató

Ezt a videót azért választottuk, mert ebben találunk egy viszonylag egyszerűbb koszorúalap készítési technikát, amelynek alapanyagai szinte minden háztartásban megtalálhatók, úgy mint kartonlap, újságpapír és celluxragasztó. Így a járvány idején nem kell a hobbiboltba rohanni, vagy az internetről rendelni. Az alap elkészítése után a koszorút ebben a filmecskében színes tollal díszítik, ez azonban viszonylag kevés helyen van alapkellékként otthon (ha csak egy régi boát el nem bontunk), így azt javasoljuk, hogy festett tojásokkal, ágakkal és szalagokkal ékesítsük.

Inspiráció az ünnepi asztalra

Az első videóban három olyan dísz elkészítését mutatja be az ügyes kezű Youtuber, amely nem csak az ünnepi asztalon kaphat helyet, hanem a lakás bármely pontjának lehet kedves színfoltja így az ünnep derekán. A második videóajánlásunkban pedig egy letisztult terítéket dobnak össze, amelyben rusztikus természetes felületek jelennek meg, igazán trendi. 

A második videóajánlásunkban pedig egy letisztult terítéket dobnak össze, amelyben a rusztikus, természetes felületek jelennek meg, igazán trendi. 


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 105
 •  
  105
  Shares