Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Van Dunakeszin egy péntekenként üzemelő kis termelői piac, amit most a koronavírus járvány miatti kijárási korlátozás, és a vírustól való félelem tönkre is tehetett volna egy pillanat alatt. Nem így lett. A piac ugyanis egy lenyűgöző megoldással élve továbbra is tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást – írja a Szeretlekmagyarország.hu.

061.HU

A Tartsd otthon a nagyit projekt ki is próbálta és egy Facebook posztban mesélték el, hogyan működik jelen helyzetben itt a piacozás. “Rendeltünk a weboldalukon nagyjából két perc alatt, sonkát, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt, speciális kenyérlisztet. Mindent őstermelőktől, családoktól. Utána kaptunk egy emailt, amelytől teljesen elképedtünk, ugyanis leírták, hogyan tudjuk átvenni a megrendelt árukat.” A válasz e-mailben a következő instrukciók érkeztek:

A zökkenőmentes átadás lebonyolításához kérem segítséged a következő szabályok betartásával:

1. Otthon készíts be ládát/ rekeszt/ papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassuk a csomagot.
2. Érkezz pontosan Téged 16.00 órakor várunk.
3. Érkezéskor a zöld mellényes kollégának mondd meg a neved, amivel a rendelést leadtad. Ő egy sorszámot fog tenni a szélvédődre, ami az azonosításodat szolgálja az átadási pontnál.
4. A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt ami a rendelésed fizetendő végösszegét tartalmazza. Ezt az összeget a várakozás ideje alatt kérjük lehetőleg pontosan készítsd be az átlátszó tasakba.
4. Állj be a kocsisor végére. Amikor sorra kerülsz, a csomagolós asztal elé állj a kocsival és nyisd ki a saját csomagtartódat. Majd ülj vissza.
5. Mi berakjuk a termékeket a csomagtartódba. Az ablakon keresztül add ki a műanyag tasakot a pénzzel, mi a terméklapodat benyújtjuk az ablakon a visszajáróval együtt.
6. Jelzés után nyitott csomagtartóval gurulj lejjebb egy autónyit, hogy a következő kocsi beállhasson. Igény szerint ellenőrizd le a termékeket, csukd be a csomagtartód és már mehetsz is.

A kreatív ötletnek hála, a piacon áruló termelők így, ebben a helyzetben is el tudják adni portékájuk, a vásárlók pedig tovább élvezhetik a friss, házi ínyencségeket.

A piacot amúgy ezen a linken éritek el: http://www.kispiacdunakeszi.hu

Tartsd otthon a nagyit egy 8 fős baráti társaság teljesen nonprofit összefogása, amit az motivált, hogy a saját szüleiket iszonyú nehezen tudták rávenni arra, hogy otthon maradjanak. Azt érzékelték, hogy ez hatalmas gond mindenhol, ráadásul nem működik másként, csak akkor, ha egyesével győznek meg minden idős embert. Ebben próbálnak segíteni, megoldásokat kínálni, és közben kutatják a jó példákat is a karantén idejére.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •