Befejezte a négy hónapja kezdett kemoterápiás kezelést a nyirokcsomórákban szenvedő Karel Gott cseh popsztár, első leletei biztatóak.

MTI

“Az ideiglenes eredmények arra utalnak, hogy a kezelés sikeres volt, de csak március közepén dől el, hogy sikerült-e legyőzni a rákot” – közölte a 76 éves énekes szóvivője szerdán este. A betegségét november elején nyilvánosságra hozó Karel Gott, akit tavaly már a 40. alkalommal választottak az év énekesének Csehországban, közleményben mondott köszönetet a prágai Egyetemi Közkórház orvosainak és ápolóinak, valamint barátainak és rajongóinak a támogatásért. Közölte, hogy főként a feleségétől, Ivanától és a többi családtagjától kapott támogatásnak köszönhetően sikerült megküzdenie a kemoterápia nehézségeivel.

“Az elkövetkező néhány hónapban lesz időm elgondolkodni azon, miként szerezhetek örömöt támogatóimnak” – mondta a “csehek csalogánya”, utalva az előtte álló lábadozási időszakra. Betegsége és a kezelés ellenére a töretlenül népszerű énekes november végén személyesen vette a jubileumi, immár ötvenedik alkalommal átadott díjat, amely 1964-től 1991-ig az Arany Csalogány, majd egyéves szünet után 1993-tól a Cseh Csalogány nevet viseli. A közönség hosszú percekig felállva vastapssal és éljenzéssel köszöntötte az énekest, s ugyanilyen ovációk kísérték távozását is a színpadról. A 40-szeres Arany-, majd Cseh Csalogány-díjas énekes világszerte 50 arany-, ezüst- és platinalemezt nyert el.