Október 1-jén, a zene világnapján Kárpáti Dódi térzene műsorával ünnepelte a Podmaniczky tér újjászületésének első évfordulóját. Belváros Önkormányzata egy évvel ezelőtt adta át a 82 új fával és +30% zöldfelülettel megújított Podmaniczky teret. Az átalakítás célja az volt, hogy a belvárosiak és az ide látogatók ne pusztán egy tranzitteret kapjanak, hanem egy valódi közösségi helyszínt, amely lehetőséget ad a megállásra, találkozásra.

061.hu

A különleges alkalomból izgalmas irodalmi-zenei kalandozásra hívták mindazokat, akik jövet-menet, áthaladóban, találkozási pontként, megpihenésképpen vagy éppen a térzene élményért látogattak el a Podmaniczky térre. Kárpáti Dódi – aki a legtöbbeknek a Quimby trombitásaként lehet ismerős – belvárosi polgár, ablakai éppen a Podmaniczky térre néznek, tehát V. kerületi szomszédként is üdvözölhettük.

A Podmaniczky tér 2019 októberében 82 új fával, 220 m2 cserje- és 40 m2 évelőfelülettel újult meg. A közösségi és közúti közlekedés átszervezésével, egyedi tájépítészeti megoldásokkal és utcabútorokkal, magas minőségű természetes lapkő burkolat kihelyezésével éledt újjá a csomópont. A fák beilleszkedését a Magyarországon elsőként a Belvárosban alkalmazott megoldás segíti: a korszerű gyökérmenedzsment rendszer a fák gyors megerősödését és vitalitásának hosszú távú megtartását biztosítja mindamellett, hogy a fák a közművekkel és a burkolattal való együttélése is évtizedekre megoldódik. A Podmaniczky térrel a Belváros egy újabb tere vált sokkal zöldebbé, ahol egy-két év múlva egy igazi árnyas ligetben érezhetjük magunkat.