Időjárás-jelentőnek állt az UNICEF kedvéért Katy Perry: az énekesnő az ENSZ Gyermekalapjának rövid videójában lépett fel és mutatta be a klímaváltozás korának időjárási helyzetét.

MTI

“Kaliforniai lányként nem én vagyok az egyetlen, aki élt már át aszályt. Mindig vannak gyerekek, akik saját bőrükön tapasztalják meg az ember teremtette klímaváltozás következményeit” – mondta el Perry konzervatív burgundi kosztümben. Az énekesnő a többek közt a Fülöp-szigeteket, Bangladest és Kelet-Afrikát is bemutató térkép előtt beszélt, ahol elmondása szerint a Föld felmelegedése kedvez a maláriának, a betegség pedig naponta 800 gyereket öl meg.
“A helyzet csak rosszabb lesz. Kérem, segítsenek, hogy javíthassunk a jóslaton a világ gyerekei számára” – fogalmazott Katy Perry, aki évek óta az UNICEF különleges nagykövete. A popsztár és az UNICEF célja, hogy meggyőzzék a világ vezetőit, vegyék komolyan a klímaváltozást. Csaknem 200 ország részvételével jelenleg is zajlik a párizsi klímacsúcs, amelynek egyik fő célkitűzése, hogy december 11-ig megszülessen egy átfogó egyezmény, amely az általános klímaváltozást hivatott kordában tartani.