Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 63
 •  
  63
  Shares

Hála a hazánkat is elérő gasztroforradalomnak, Budapesten gombamód szaporodnak a trendi reggelizőhelyek és a speciality kávézók, amelyek minőségi alapanyagokból kínálnak egyszerű, ám annál ízletesebb fogásokat. Az októberben nyílt SuWu kitűnő példa erre, amely menő belső terével, kávé – és teakülönlegességeivel, egyedi smoothie-jaival várja a betérőket. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- 061.hu

A nyüzsgő Váci utca tőszomszédságában, a Petőfi Sándor utcában bújik meg egy új lokál, a SuWu, amely nem hajaz a megszokott, divatosnak számító, vintage stílusú kávézókra, hanem indusztriális elemeivel inkább az elegánsan trendi vonalat képviseli. A hatalmas üvegfelületet áttörő erős fény, egy különleges kávéval párosítva tökéletes élmény, amit a nehezen ébredőnek receptre kéne felírni.

Suwu kávézó és reggeliző (Fotó: Horváth Péter Gyula)

Az üzletvezető a 061.hu-nak elmondta, hogy a náluk kapható kávét sehol máshol nem tudják megkóstolni a vendégek. “Egy hazai mikropörkölőtől, a 42 Coffee-tól vásároljuk a csak nekünk készült kávét, amelyből nem a klasszikus, füstös, kesernyés ízű espresso készül, hanem egy kellemes, édeskés, csokis lecsengésű ital, hála a világos pörkölésnek. Persze a filterkávé szerelmesei is megtalálják nálunk a számításukat. Nyárra elővesszük a cold brewt, amely jéggel, egy csepp tejjel a kánikulába kitűnő frissítő.” (A cold brew eljárás lényege: a kávéőrleményt 10-12 órán át hideg vagy szobahőmérsékletű vízben áztatják, majd fogyasztás előtt leszűrik – szerk.)

Suwu kávézó reggeliző (Fotó: Horváth Péter Gyula)

A SuWu-nak kínai a tulajdonosa, így nem csoda, hogy a kínálatban hangsúlyos szerepet kapnak a teák. Ezek nem egy eldugott teás dobozban kuksolnak, hanem a modbar mellet, a pulton sorakoznak áttetsző üvegekben, így kívánatosan meg tudják mutatni magukat a vendégeknek.” Sok kávézóban sokadrangú a teafogyasztás, ám nálunk az elhelyezésnek köszönhetően a vendégek fele választja ezt az italt. A nagy kedvenc a goji bogyós mix, az aszalt gyümölcsöt fekete vagy zöld teával áztatjuk meg, így egy édes, mazsolás végeredményt kapunk.”

Suwu kávézó reggeliző (Fotó: Horváth Péter Gyula)

Az egészséges életmód híveinek sem kell aggódniuk, ugyanis a számos smoothie közül választhatnak. Ezek az italok bioorganikus szójatejjel készülnek, teljesen natúrak, ám a különleges fűszerezésnek köszönhetően (fahéjas, gyömbéres, matcha teás) felejthetetlen élményt nyújtanak. 

Suwu kávézó reggeliző (Fotó: Horváth Péter Gyula)

Az üzlet szívében azért akadnak finom falatok is. A pult kis túlzással roskadozik a pékáruktól és a süteményektől. “Minden sütit igyekszünk helyben megcsinálni, például házon belül készül a nagy közönség kedvenc, a túrótorta is, amely az  idénygyümölcsök miatt mindig más. A szendvicsek alapjául szolgáló pékárut és croissantokat a The Mill szállítja nekünk, ám a szendvicskínálatot megcsavartuk a palacsintába töltött finomságokkal.” 


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 63
 •  
  63
  Shares