Március első hétvégéjén kávéillat lengi be az V. kerületi Erzsébet teret, ugyanis az Akvárium Klub ad otthont a Kávébár Bazár rendezvénynek, ahol a kávézás szerelmesei  harminc kiállító termékeit – kávékat, teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket – kóstolhatnak meg. Hazai mikropörkölők és jól ismert márkák egyaránt megjelennek a kávésok között, a világ legjobb termőterületeiről érkező tételeket kóstolhatunk, és persze vásárolni is lehet majd a standoknál. A belváros legnyüzsgőbb terét biztosan betölti majd a kávéillat, hiszen a teljes házban, vagyis négy teremben lesznek programok és kóstolók.

061.HU

A két nap során három országos bajnokság zajlik: a baristák a Magyar Barista Bajnokságon mérhetik össze tudásukat vasárnap, s a nyertes képviseli hazánkat az amszterdami világdöntőn. A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket, és vasárnap lesz a Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntője is a rendezvény társhelyszínén, a Gerbeaud Házban. Természetesen nemcsak versenyek, hanem érdekes előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik a KávéBár-hétvégét, és az idén 160 éves Gerbeaud desszertkülönlegességekkel is készül.

A kiállítók: 

KÁVÉ

Black Sheep Coffee&Micro Roastery, Blue Bird Café, Bruberi Coffee&Bakery, By Beans Coffee, Caffé Vergnano, Carraro Caffé, Casino Mocca, Coffee 42, Goosebumps.Coffee-Modbar, Kávétársaság, My Little Brew Bar, La Marzocco, Lucky Cap Micro Roastery, Caffé Perté

BOR/PÁRLAT

Agárdi Pálinkafőzde, Barside, DLB, IC, MONIN, Petrény Pincészet, Törley Pincészet, Vedrenne Hungary, Whiskeynet

Programok: 

MÁRCIUS 3., SZOMBAT

KIS HALL

12:00–18:00: Magyar Amatőr Barista Bajnokság

NAGY HALL

12:00–16:00 Magyar Barista Bajnokság nyilvános felkészítőnap

16:00–16:30 A BÁNYAI sztori – kávéfarmtúrán Costa Ricában

17:00–18:00 Hungarian Barista Leage döntő

VOLT LOKÁL

12:00–18:00 KávéBár Fórum: szakmai előadások, italbemutatók, vezetett kóstolók: buborékok, rumok, whiskey-k, újgenerációs koktélok és bárépítés, idős puer teák és kínai teakultúra

  • Trendek a bárvilágban
  • A bárok sokszínű világa (Hogyan válasszuk ki a bárt, 
    ahol jól érezzük magunkat?)
  • After-bar (Élet a bár után)
  • Hogyan tűnjünk ki a az egyre bővülő bárok sokaságából? 
    (Tematikus bárok)
  • Kommunikáció a pulton innen és túl
  • Hogy versenyezzünk? Hogy készüljünk? 
    (Szakmai workshop a Magyar Koktél és Flair Bajnokságról)

MÁRCIUS 4., VASÁRNAP

KIS HALL

12:00–17:00: Kávéfórum, cup tasting bemutatók: trendek itthon és külföldön, hazai pörkölők cuppingja, külföldi pörkölők cuppingja, indonéz kávék bemutatója és cuppingja

NAGY HALL

12:00–18:00: Magyar Barista Bajnokság

VOLT LOKÁL

12:00–18:00: BárBeszéd – szakmai bárkonferencia és bemutatók

(részletes program február 15-től)

Gerbeaud Ház

11:00 – 15:00 Magyar Sommelier Bajnokság döntője

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/ 061.hu