Kötelező hétvégi program a fotózás szerelmeseinek a II. Budapesti FotósViadal, amelyet  május 5-én, szombaton, a Pannon Fényképészkör Egyesület szervez. Hasonló jellegű külföldi és itthoni rendezvények alapján a versenyre először 2010 tavaszán került sor Veszprémben, azóta nyolc sikeres FotósViadalon vannak túl a szervezők.

061.hu

A FotósViadal egyedisége abban rejlik, hogy a versenyzők számára egy időben csak egy téma,  annak időkorlátja, és a leadás helye áll rendelkezésre. Az egész napos megmérettetés során nyolc darab témát kapnak majd a versenyzők, amelyeket meg kell fotózniuk Budapest belvárosában. A képeket öt különböző helyszínen kell majd leadniuk, így vezeti őket végig a fővároson a rendezvény. A mozgalmas verseny lehetőséget ad a tapasztalatszerzésre, és a programból adódóan bizonyos határokig minden résztvevő tudja alakítani saját idejét.

A rendezvény során leexponált képek készítői közül a szakmai zsűri értékelését követően pár héten belül kerülnek ki a nyertes képek, melyekből kiállítás is nyílik. A fődíj egy 150 000 forint értékű 220Volt vásárlási utalvány és természetesen a FotósViadal vándorkupája, de ezen kívül még gazdára talál majd egy Panasonic DC-GX9KEG szett, a Canon, Nikon, Sigma és Sony által felajánlott értékes ajándékcsomagok, 10 db fotós oktatás a 220Volt felajánlásából, továbbá egyéb tárgynyeremények.

A részvétel feltétele egy előzetes regisztráció, amelyet a http://fotosviadal.hu/ weboldalon lehet megtenni május 1-jén éjfélig. A 3000 forintos regisztrációs díjat már csak a helyszínen lehet kifizetni, 14 év alattiaknak 1.000 Ft.

Tavaly a 061.hu stábja is kint járt az eseményen, nézzétek meg az I. Budapesti FotósViadalról készült videónkat!

https://www.youtube.com/watch?v=XJVLWmb1zxI

 fotó: Facebook/FotósViadal