Tetszett a cikk?

November 9-én, kedden Brüsszelben is bemutatják az Elk*rtuk című magyar játékfilmet a Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében – tájékoztatott a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja pénteken. A film két szereplőjével, Gubás Gabival és Bánovits Vivianne-nel készített interjúnkat ITT és ITT olvashatják.

061.hu

Deutsch Tamás EP-képviselő, a képviselőcsoport vezetője közleményében kiemelte: különös jelentősége van a brüsszeli premiernek, hiszen – mint mondta – “itt állandóan a jogállamiságról próbálnak kioktatni minket”. “Ugyanakkor 2006-ban a baloldali kormányfő, Gyurcsány Ferenc parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot hazánkban, az akkor már uniós tagállam Magyarországon” – tette hozzá.

Szavai szerint “Brüsszel urai, a ‘jogállamiság’ élharcosai és az európai baloldal aktivistái azonban fülük botját sem mozdították. Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet” – mondta a delegációvezető.

A 2006-os megemlékezésen alkalmazott rendőri erőszakot és a baloldali kormány bukását feldolgozó, igaz történeten alapuló politikai krimi nemzetközi premiervetítését kerekasztal-beszélgetés követi a filmkészítőkkel – tájékoztatott Deutsch Tamás.


Tetszett a cikk?