Március 1-jén számos kisfilmet vetítenek a hallgatók munkáiból, a játék- és dokumentumfilmek szintén fiatalok alkotásai. A szervezők összesen hat moziterembe várják a nézőket filmekkel és programokkal, reggeltől estig.A 2. Magyar Filmhét első, keddi napja filmszakos főiskolásokról, egyetemistákról,  pályakezdő alkotókról szól:  az SZFE, a Metropolitan Egyetem, a MOME Anim, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem fotó, film és média szakja, valamint az EKF mozgóképkultúra tanszéke munkái láthatóak. 

061.hu

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mutatkozik be 11:45-től a MOM Park 6-os termében A diplomától az Oscar felé címmel, 14:10-től az Eszterházy Károly Főiskola mozgóképkultúra tanszékével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd 15:10-től a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem fotó, film és média szakját, 16 órától zárásképp a Budapesti Metropolitan Egyetem animációs műhelyét ismerhetjük meg.

A felsőoktatási intézmények jelenlegi vagy egykori hallgatói kisfilmekkel is szerepelnek a Filmhét keddi napján. A ma bemutatott kilenc nagyjátékfilmből hét elsőfilm, kettő pedig második egész estés produkció. 

A hét elsőfilm közt megtalálható az SZFE egykori végzős rendezőinek szkeccsfilmje, a Nekem Budapest Reisz Gáborral és Ferenczik Áronnal, azaz a VAN készítőivel az alkotógárdában. Szintén elsőfilm a CineFest versenyprogramjában bemutatott, animációs Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja, valamint a Szerdai gyerek, Az éjszakám a nappalod, a Liza, a rókatündér és a Balaton Method i. A Szerdai gyerek és a Liza, a rókatündér számos külföldi fesztivélsikeren vannak túl – aki még nem látta ezeket mozivásznon, ez talán egy utolsó lehetőség. A napot 19 órától a Cinema City Mom Park előterében egy pódiumbeszélgetés zárja Röhrig Gézával, a Saul fia főszereplőjével. A teljes program a www.filmhet.hu internetes oldalon látható, és elővételben már válthatóak jegyek 800 Ft-os egységáron a Cinema City MOM Park jegypénztáraiban és a www.cinemacity.hu honlapon.