“A kimondott szó bűvöletében élek.” Ez is lehetne a címe annak a különleges egy órás videónak, amelyet  Ákos tett közzé  Youtube- csatornáján. A Kossuth-díjas magyar zenész a közönség kérésének eleget téve bemutatja a videóban azokat a könyveket, amelyek az életére nagy hatást gyakoroltak. A videóból kiderül az is, hogy a zenész milyen könyveket tart az ágya mellet, hogy rögtön bele tudjon olvasni, de a néző megtudhatja azt is, hogy melyik a kedvenc bibliai idézete. A videó azért is különösen érdekes, mert a zenész életéből is megismerhetünk különleges, talán ismeretlen pillanatokat. 

061.HU

A Biblián kívül Ákos megemlíti Orwell 1984 című művét, amelyet titokban adtak kézről kézre gimnáziumában, aztán egy József Attila kötetet, amelyet egy versmondó versenyen nyert a ’80-as években. Krúdy kapcsán Ákos felidézi a hangoskönyvet, amelyet a kedvenc Krúdy novelláiból készített. Ennek kapcsán elmeséli, hogy a Szindbád filmet ötvenkétszer látta, és kívülről tudja a dialógusokat. A muzsikus nem meglepő módon több zenész önéletrajzi könyvét is feltette listájára.

A  kortársak irodalom legjobb magyar illetve angol nyelvű darabjaiból is szemezget a művész. Jordan B Peterson 12 szabály az élethez című kötete kapcsán kiderül, hogy Ákos személyesen is találkozott és beszélgethetett az íróval, amikor Peterson tavaly előadást tartott a Bazilika előtt.