Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Szabó Győző, Bata Éva, Kerekes József, Grisnik Petra, Ábel Anita és Baronits Gábor főszereplésével kerül színpadra a Játékszín legújabb produkciója, a Kellemes húsvéti ünnepeket! A komédiát Kapitány Iván rendezi, és a MOMkult színpadán mutatja be a teátrum  május 3-án.

061.hu

Akárcsak a rendező és a most készülő produkció színészei, a Kellemes húsvéti ünnepeket! című darab ugyancsak kapcsolódik a film világához: 1984-es moziváltozata a francia filmgyártás egyik legnagyobb sikere Sophie Marceu és Jean-Paul Belmondo főszereplésével. Belmondo ezzel aratta élete utolsó igazi közönségsikerét 3,5 millió hazai nézővel.

A történet a húsvétkor játszódik. A negyvenes francia üzletember felesége külföldre utazik. A szalmaözvegy férj, kihasználva a lehetőséget, megismerkedik egy fiatal pincérnővel és felviszi a lakására. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a feleség váratlanul hazajön…

„Szeretünk nevetni a félreértéseken, szeretünk nevetni a nehéz helyzeteken, azon, hogy hogyan húzza ki magát a csávából valaki, szeretjük, ha valakit azon kapunk rajta, hogyan akar elkendőzni valamit, vagy éppen mi az, ami a szorult helyzetéből kihozza. Tehát van itt minden: félreértések, szorult helyzetek, szerelem, szenvedély, vicc” – fogalmaz Szabó Győző mint a darab központi figurája.

A Játékszín színpadi változatának dramaturgja, Búss Gábor Olivér kiemelte: „Az eredeti színdarab korábbi a filmváltozatnál, a hatvanas évek francia humora pedig egész más, mint amit a mai ember annak vél, így a nyelvi fordulatokat jelentősen át kellett rajzolni, hogy az előadás mindvégig fenntartsa élvezetes dinamikáját.” A történettel kapcsolatban hozzátette: a feleség voltaképpen felül arra a vonatra, amit a férje betolt az állomásra, a férj pedig kénytelen-kelletlen marad rajta a masiniszta…

Az eredeti színdarab írója, Jean Poiret a francia színházi- és filmes világ emblematikus alakja, olyan klasszikusok forgatókönyvét jegyzi, mint az Őrült nők ketrece vagy Az utolsó metró. A Játékszín előadásában a pikáns történet színeit  hozó elragadó színésznők – Bata Éva, Ábel Anita és Grisnik Petra –  a látványért is felelős Kovács Yvette Alida jelmezeiben lép színpadra.

A darabot a május 3-i bemutató után ebben a szezonban még három alkalommal: június 5-én, 6-án és 7-én láthatja a közönség a MOM Kulturális Központban.

fotó: Játékszín


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •