Csaknem félmilliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy szombati párizsi árverésen az Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) egy kétoldalas eredeti tusrajza, egy részlet a Tintin kalandjaiból, az Ottokár jogara címmel 1939-ban megjelent nyolcadik albumból.

MTI

A fekete-fehér rajzért négy gyűjtő folytatott elszánt küzdelmet, amelynek eredményeként a rajz a maga (kétoldalas) kategóriájában rekordáron, 1,563 millió euróért, 487 millió forintért talált gazdára. A Le Petit Vingtieme-ben 1939-ben megjelent képregényrészleten Tintin repülőgépe látható, amint találat éri, és lezuhan.

A Sotheby’s aukcióján Jean-Arnold Schoofs belga gyűjtő kollekciójának, a világ egyik legnagyobb képregény-gyűjteményének darabjai kerültek eladásra. Az áruba bocsátott 132 tétel összesen 2,7 millió euróért (842 millió forint) talált vevőre. Minden idők legdrágábban eladott Tintin rajzáért tavaly májusban 2,65 millió eurót (mai árfolyamon 826 millió forintot) adtak az Artcurial párizsi árverésén. Az 1937-es rajzot egy amerikai gyűjtő vette meg.