A tervek szerint két év múlva, 2017 októberében kerül a mozikba a legendás Alien-filmsorozat új része, amelynek forgatási munkálatai 2016 márciusában kezdődnek Ausztráliában.

MTI

A Ridley Scott rendezte Alien: Covenant című epizódban, amely a 2012-es Prometheus folytatása lesz, ismét Michael Fassbender játssza az egyik főszerepet. Az új rész a Prometheusban nyitva hagyott kérdésekre fog választ adni. A sci-fi sorozat első részét, az 1979-es A nyolcadik utas: a Halált is jegyző Ridley Scott pénteken beszélt arról Sydneyben, hogy szereti Ausztráliát és az ott élő embereket, különösen azóta, hogy együtt dolgozott Russell Crowe-val, habár a páros köztudottan nehezen jött ki egymással a Gladiátor (2000) forgatásakor.

“Most már barátok vagyunk. Először nem voltunk azok, de mostanra igazi cimborákká váltunk, szóval azt hiszem, megértem az ausztrálokat és rajongok Cate Blanchettért” – mondta a rendező. Scott már csütörtökön hozzálátott az erdőkkel és sziklákkal borított forgatási helyszínek felkutatásához. Az utómunkálatokban 600 fős helyi stáb is közreműködik majd. A film 2017 októberében érkezik az észak-amerikai mozikba.