A kormány október 20-án döntött a Városliget átfogó és komplex megújítását szolgáló Liget Budapest Projekt elemeiről és a megvalósítás ütemezéséről. A kormány döntése szerint két ütemben, 2018 tavaszán, valamint 2019 második felében vehetik majd birtokba a látogatók az újonnan épült és a megújítandó városligeti intézményeket.

MTI

Az első ütemben a Szabolcs utcai Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központ, a felújított Szépművészeti Múzeum, az újjáépített  Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, az elbontott egykori Hungexpo épületek helyén felépítendő Magyar Zene Háza kerül átadásra, míg 2019-ben a Petőfi Csarnok helyén megépítendő Új Nemzeti Galéria, a  Néprajzi Múzeum, a felújított Vajdahunyad Vára és az Olof Palme Ház, a  Városligeti Gyermekszínház, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertfejlesztése készül majd el.

Az új intézmények felépítése és a régi épületek megújítása mellett a Projekt keretében rehabilitálják, és nagy mértékben bővítik a Városliget zöldfelületét és a rekreációs funkciókat, ezért még ebben az évben  tájépítészeti tervpályázatot ír ki a Városliget Zrt.