Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Kiállítások, beszélgetések, művészeti és várostörténeti séták, valamint koncertek is várják a közönséget szombaton az idei Falk Art Fórum, Antik és Modern Művészeti Fesztiválon a Falk Miksa utcában és környékén Budapesten.

MTI

Immár tizenhetedik alkalommal nyílnak meg a galériák és régiségboltok szombaton egész nap a Falk Miksa utcában. Idén a színpadok helyett az utcán, sátrakban kialakított, úgynevezett találkozóhelyeken zajlanak a különféle események.

Találkozhatnak és beszélgethetnek az érdeklődők Závada Péter íróval, Tordai Hajnal jelmeztervezővel, Grád András műgyűjtővel, jogásszal, pszichológussal és Tóth József “Füles” fotóművésszel. Szegal Hanna Lea, az Art&Antique Street művészeti menedzsere tart beszélgetést Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel és Gáti Anna enteriőrtervezővel.

A SIL-Design galériában Tálas Áron ad zongorakoncertet, az utcán Váczi Eszter, a By The Way, a Nagyházi Galériában pedig Záthor Gábor tangóharmonikás szórakoztatja a közönséget. A Haas Galéria Gangversenyén immár hagyományosan Weszely Ernő tangóharmonikázik.

Folytatódnak a tavalyi sikeres művészeti és várostörténeti séták az utcában és a galériákban Balázs Kata újságíró és Schneller János művészettörténész vezetésével. Idén is különféle kiállításokkal és bemutatókkal várják az érdeklődőket a galériák. Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát tekinthetik meg a látogatók a MissionArt Galériában. A Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán keleti- és fegyvergyűjteményből származó műtárgyakat mutatnak be, míg a Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban és bronzban megörökített arcképekből rendez tárlatot.  

A Bardoni Interieurben Makláry Kálmán festőművész alkotásai lesznek láthatók, Hári Anikó ékszergalériája Magyarországon eddig ismeretlen csiszolású drágaköveket állít ki, míg ugyanitt az ötvös tanulok a szakma fogásait mutatják meg az érdeklődőknek.

A BÁV Szent István körúti antikvitása a fesztivál napján helyszíni értékbecslést tart, míg a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjainak a segítségével a bútorkészítés során használt fafajtákat, valamint az intarziakészítés és fafaragást mutatják be a közönségnek.  

A Darius Antiques látogatói neves magyar szobrászok műveiből álló gyűjteményt tekinthetnek meg, az Európa Galériában Türelmes életképek címmel lesz látható Lex Mihálynak az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről készült fotói. A Haas Galéria első ízben rendez akvarellekből tárlatot és bemutatják Nicolas Schöffer, magyar születésű francia képzőművész Próféta című festményét is a galéria Remekművek – Remek művek sorozatának XI. részeként.  A Magyar-Francia Galéria a 19. századi szalonok világába kalauzolja el látogatóit, a Magyar Kerámia Galéria pedig a magyar art deco és a későbbi évek retró kerámiatárgyait vonultatja fel – írták a tájékoztatóban.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •