Ugyan egy éves csúszással, de a tervek szerint 2023 első hónapjaiban megnyit Magyarországon is  a Madame Tussauds-viaszmúzeum.

061.HU

London, New York, Berlin, Los Angeles és egyéb világvárosok után Budapesten várja majd az érdeklődőket a világ 25. Madame Tussauds-kiállítása, amelynek az V. kerületi Dorottya Ház (Palazzo Dorottya) ad majd otthont. Ötven magyar és nemzetközi vonatkozású viaszfigurát tekinthetnek majd meg a látogatók, a figurák kilétét azonban a premierig titokban tartják. Azonban a Madame Tussauds Budapest hivatalos weboldalán többek között Marilyn Monroe és Leonardo DiCaprio viaszfigurájának képe fogadja a látogatókat, így nem lenne meglepő, ha ők ketten a kiállítás részét képeznék.

A felejthetetlen élményeket a figurákon túl rengeteg interaktív elem is garantálja majd: zenei és vizuális megoldások, megelevenedő díszletek és játékok gondoskodnak arról, hogy minden korosztály jól érezze magát. A budapesti létesítmény egyébként az első olyan Madame Tussauds-múzeum lesz, mely franchise-helyszínként fog üzemelni, az ugyanis nem a központi jogtulajdonos, vagyis a brit Merlin Entertainments beruházásából

jegyvásárlás már megkezdődött a kiállításra: bevezető áron, limitált számban kínálják az első belépőket, valójában azonban már ezekért is rendesen a zsebünkbe kell nyúlni. A kedvezményes felnőtt jegy 8990 forint, a 14 éves korig igényelhető gyerekjegy 7190 forint, a “kedvezményes” családi jegy 24 990 forint.