“Egy év alatt több mint négyszáz programnak adott otthont és több mint 100 ezer koncertlátogatót vonzott a megújult Akvárium Klub, amely heti rendszerességgel ad otthont konferenciáknak, előadásoknak is” – idézte a szervezők közleménye Brunda Mátyást, a központ vezetőjét.

Március 28-án, az Akvárium Klub első születésnapján egész napos ünnepi program várja a klub és az Erzsébet téri terasz közönségét. Fellép a hat éve indult zenei improvizációsorozat, a Random Trip, amelynek vendége lesz Zalon, az Amy Winehouse Band oszlopa, valamint Tátrai Tibor, Sena, Andrew Hefler, Eckü, MC Kemon és Sárik Péter is. Az est záró akkordjaként Richard Dorfmeister osztrák sztár dj, producer lép színpadra.

A születésnap előtt és után egyaránt számos népszerű hazai és nemzetközi előadó ad koncertet az Akváriumban. Az idei VOLT Fesztivál “előbulijaként” március közepén fellép a szintén osztrák Parov Stelar Band, érkezik a downtempo dzsessz német alapcsapata, a De-Phazz, a londoni hiphop/dance színtér kiválósága, a Stereo MC’s, a manchesteri Lamb, a német dj, Alle Farben és a tavalyi koncert után visszatér a brit blueslegenda, John Mayall is. A berlini dj, producer, Fritz Kalkbrenner kétnapos show-val jön az Akváriumba, az első meghirdetett napra ugyanis elfogytak a jegyek.

A sikeres hazai partiszervezők is felvonulnak az Akváriumban: köztük lesz a Deadcode and Friends, a Bladerunnaz prezentálásában Mefjus, Emperor, Frankee, az NVC csapat tető alá hozza a Selected Sounds sorozatot; a Glass Animals világ körüli albumbemutató turnéjának hazai állomása is az Akvárium NagyHall lesz. Készülnek a VOLT Music Bar rezidensei is: Karányi Dani, a Move underground csapata, a RAW, a Bedroom Crew és mások.

A márciusi kínálatban szerepel a Wellhello és a Halott Pénz, e két koncertre is elfogyott minden jegy. Az Akvárium Klubban zenél újra a Nyers, bemutatja lemezét az Anima Sound System, március elején a Nagyon Balaton nyitó eseményeként a Balaton Method filmbemutató koncertjét rendezik, májusban pedig újra megtartják a Nagy-Szín-Padot, a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös tehetségmutató versenyét. A Petőfi Rádió mellett március 15-étől a Petőfi TV is otthon lesz az Akváriumban, áprilisban pedig Halász Judit lép fel a klubban.

Részletek a www.akvariumklub.hu oldalon.