Új luxushotel nyílik a jövő nyáron Budapest Belvárosában. A 214 szobás hotel a Hilton harmadik szállodai egysége lesz Budapesten. A Hilton Garden Inn Budapest City Centre a város pesti oldalán, a Magyar Állami Operaháztól alig 100 méterre épül meg.

MTI

A szálloda az egyik utazási magazin információi szerint kilenc szintes lesz, legfelső emeletéről rálátni majd a Bazilikára és az Operára is. Már azt is tudni, hogy látványkonyhás reggelit, à la carte ebédet és vacsorát kínál majd az éttermi rész. A vendégek rendelkezésére áll majd a brandhez tartozó Pavilion Pantry is, amely egy éjjel-nappal nyitva tartó delikátbolt lesz. Az üzletembereket három tárgyaló és egy business center is kiszolgálja majd.

A Hilton régiós fejlesztéseiért felelős elnökhelyettese korábbi közleményében arról írt, hogy Magyarország turisztikai népszerűségének folyamatos növekedését jellemzi, hogy az európai fővárosok közül Budapest könyvelhette el a legnagyobb kiadható szobákra jutó átlagos szobaár bevétel növekedést tavaly. Mint írták, Budapest a nemzetközi konferenciák egyik legkedveltebb európai helyszíne, ezért a szállodában a három tárgyalóterem mellett minden igényt kielégítő business center is a vendégek rendelkezésére áll majd.

A Hilton a világ egyik vezető szállodavállalataként 104 országban több mint 4800 szállodával rendelkezik. A szállodavállalat portfóliójába 13, a világ minden táján ismert szállodamárka tartozik, köztük a Hilton Hotels & Resorts, vagy a Waldorf Astoria Hotels & Resorts.

Fotó: A Hilton Garden Inn Budapest éttermének látványterve