Hagyomány, hogy Belváros-Lipótváros Önkormányzata 50 kisiskolás gyermeket lát vendégül az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen és ajándékkal, élményekkel teszi számukra szeretetteljessé és emlékezetessé a karácsonyt.

 061.HU

A Szent István téren rendezett meghitt hangulatú adventi vásár karácsonyfája alatt vehette át Belváros-Lipótváros önkormányzatának karácsonyi ajándékát a kerület  Egyesített Szociális Intézmény Csalás és Gyermekjóléti Szolgálatának közreműködésével kiválasztott ötven kisiskolás gyermek. Az V. kerületben hagyomány ez a fajta gondoskodás, amikor ajándékokkal és élményekkel teszik még szebbé a gyermekek karácsonyát.

Az év minden napján igyekszünk figyelmet fordítani arra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a kerületben – mondta az ajándékozási ünnepségen Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – Fejlesztjük az oktatási intézményeinket, parkokat alakítunk ki játszóterekkel, sportpályákkal. Ilyenkor, az ünnepek alkalmával pedig a szülőknek próbálunk segíteni, ajándékokkal kedveskedni a gyerekeknek, egy kis örömet vinni a családok életébe. Mindezekkel szeretnénk megköszönni Nektek, hogy élettel töltitek meg a Belvárost!

A gyerekek könyvvel, kifestővel, rajzeszközökkel, édességgel teli és az Erzsébet téri óriáskerékre szóló jegyet tartalmazó ajándékcsomagot kaptak, valamint adventi programokkal tették még emlékezetesebbé számukra a karácsonyt:  közös tortázás várta őket a Hüttében, a téren pedig korizással folytathatták az estét, a gyerekek nagy kedvence, a karácsonyfa köré épített,  200m2-es korcsolyapályán.

No gallery template found!

Fotók: Horváth Péter Gyula- 061.hu