Kiss B. Attila operaénekes került a Budapesti Operettszínház, Zalán János jelenlegi igazgató a Pesti Magyar Színház élére – közölte az emberi erőforrások minisztere.

MTI/OS

Kásler Miklós elmondta, a pályázatokat a szakmai zsűri elbírálta, az ő szakmai javaslatukat fogadták el. A pályázatokat júliusban írták ki, a nyertesek 2019. február 1-jétől öt évig tölthetik be az igazgatói pozíciójukat.

Az Operettszínházi pályázatra a beadási időszak végéig 5-en nyújtottak be pályázatot, amelyek közül egy érvénytelen volt. Az aspiránsok közül Kerényi Miklós Gábor a pályázatát visszavonta, érvényes pályázatot Kiss B. Atilla, Szente Vajk és Lőrinczy György nyújtott be. A Pesti Magyar Színház vezetői posztjára kizárólag Zalán János, a színház jelenlegi vezetője adott be érvényes pályázatot. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma üdvözli a nyertes pályázó azon kezdeményezését, amely a Pesti Magyar Színház Nemzeti Ifjúsági Színházzá alakítását tűzi ki célul, ezért felkérte Zalán János igazgató urat a program részleteinek kidolgozására.