Több tucatnyi tévéstáb és számos fotós jelenlétében kiterítették szerdán a Hollywood Boulevard-on az Oscar-gála vörös szőnyegét, amelyen vasárnap a díjátadóra érkező sztárok lépdelnek majd a Dolby Színház bejáratáig. Közben már az Oscar-menü is készül Wolfgang Puck sztárséf konyhájában.

MTI

A több mint 250 méter hosszú és tíz méter széles szőnyeg fölé a lehetséges eső miatt idén ismét áttetsző, műanyag tetőt is kifeszítenek. A következő napokban készül majd el a szőnyeg mentén a kordon és a lelátó, ahol majd a 700 néző, számtalan fotós és riporter kap helyet, akik jelen lehetnek a sztárok bevonulásánál.

A 91. Oscar-ceremóniát követő hagyományos kormányzói bálra már javában készülődik a rendezvény sztárséfje, Wolfgang Puck is, aki már 25 éve felel azért, hogy a díjátadóról érkező 1500 meghívott vendég jóllakjon a több mint háromórás műsor után. Az osztrák származású, 69 éves konyhafőnök gazdag menüjéhez Japánból érkezett 300 kiló kiváló minőségű wagyu marhahús, a bevásárlólistán szerepelt még 7500 rák, 250 homár, 16 kiló szarvasgomba, 15 kiló kaviár és 1500 palack pezsgő is más finomságok között.

Előételnek 3500 Oscar-szobor sziluettű pirítóst kínálnak creme fraiche-sel, füstölt lazaccal és kaviárral. Ezt mintegy hatvan további fogás követi. Puck a sztárok kedvencei, a miniburger, a pizza és a csirkés pite mellett először szolgál majd fel egy édesanyja receptje szerint készült osztrák ételt, karintiai gombócot. A 16 ezer adag étel között vegán és gluténmentes csemegék is lesznek.

A 200 szakáccsal dolgozó séf arról is gondoskodik, hogy senki se térjen haza a ceremónia után Oscar-szobor nélkül: az estére hatezer csokoládé Oscar-szobor készül, amelyet 10 kiló ehető aranyporral szórnak be.